A legendás magyar észjárás eredményei világszerte ismertek.
Kiszállítás: 1079 Ft-tól
Kézbesítés: Akár már a rendelésed másnapján
Fizetés: Bankkártya vagy utánvét

Anianus vörösbor

A Tihanyi Bencés Apátság vörösbora, Szent Ányos püspökről, monostorunk védőszentjéről kapta a nevét.

9600 Ft

(7559 Ft + ÁFA)

Leírás

Anianus – Szent Ányos bora

merlot – cabernet sauvignon – cabernet franc 2017

„succisa virescit – megnyesve kizöldül”

A Tihanyi Bencés Apátság vörösbora, Szent Ányos püspökről, monostorunk védőszentjéről kapta a nevét. A címke egy latin jelmondatot rejt magában, melynek értelmét szerzetesi közösségünk Isten megtartó kegyelmében látja.

A rádpusztai szőlőbirtokok évszázadokon keresztül a Tihanyi Bencés Apátság nagy becsben tartott tulajdonai voltak, mígnem a XX. század viharaiban elvesztek. 2007 óta az Ikon Borászat folytatja a nagymúltú borkultúrát ezeken a területeken, s így most a Konyári családnak köszönhetően, ismét az egykori apátsági földbirtokok termésének gyümölcsét élvezheti a hozzánk érkező vendég.

Anianus – Szent Ányos borával emlékezünk arra, hogy bár a történelem zivatarai megnyeshetik az életet, a közösséget, az embereket, de minden végben új kezdet rejtezik. S a megnyesett szőlő is újból kizöldül. Succisa virescit.

Szent Ányos bora egy klasszikus bordói házasítás. Az Ikon pincészet mögötti területről, a Diós-tetőről leválogatott legszebb szőlők, fele merlot, mellette cabernet sauvignon és cabernet franc. 28 napos héjon áztatás, picivel több mint 1 év érlelés 225 literes magyar tölgyben. A végeredmény pedig egy bor, aminek van tartása, karaktere. Vibráló, finoman tanninos, elegáns zamatokkal, feketebogyósok, kis csokoládé és szivar ízvilággal.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Anianus vörösbor” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2024 Legendás Zrt.. Minden jog fenntartva.. Tervezte és fejlesztette: euSalesman