A legendás magyar észjárás eredményei világszerte ismertek.
Kiszállítás: 1079 Ft-tól
Kézbesítés: Akár már a rendelésed másnapján
Fizetés: Bankkártya vagy utánvét

Stella Maris fehérbor

A Tihanyi Bencés Apátság fehérbora, Szűz Máriáról, a Tenger Csillagáról, monostorunk társvédőszentjéről kapta a nevét.

4900 Ft

(3858 Ft + ÁFA)

Leírás

Stella Maris – Tenger Csillaga

Furmint 2021

„succurre cadenti – emeld az esendőt”

A Tihanyi Bencés Apátság fehérbora, Szűz Máriáról, a Tenger Csillagáról, monostorunk társvédőszentjéről kapta a nevét. A címke egy latin jelmondatot rejt magában, melynek értelmét szerzetesi közösségünk Isten megtartó, felemelő kegyelmében látja.

„Egy 8-9. századi himnusszal az Egyház több mint ezer éve a Tenger Csillagának szólítja az Úr anyját, Máriát: Ave maris stella. Az emberi élet útonlétet jelent. De milyen cél felé? Megtaláljuk mi az élet útját? Olyannak tűnik, mint egy utazás a történelem gyakran sötét és viharos tengerén, miközben a csillagokat fürkésszük, melyek utat mutatnak nekünk. Életünk igazi csillagai azok az emberek, akik jól tudtak élni. Ők a remény világító fényei. Kétségtelen, Jézus Krisztus maga a Világosság, a Nap, aki fölkelt a történelem minden sötétsége fölé. De hogy Őt megtaláljuk, szükségünk van a közeli fényekre – olyan emberekre, akik az Ő fényéből világítanak, és elirányítanak utazásunk közben. És ki lehetne inkább a remény csillaga, mint Mária – ő, aki igen-jével ajtót nyitott Isten számára a mi világunkba; ő, aki a szövetség élő szekrénye lett, akiben Isten testet öltött, egy lett közülünk, és közöttünk sátorozott”, hogy az esendő embert felemelje. (vö.XVI. Benedek: Spe salvi 49.)
„succurre cadenti – emeld az esendőt”

Az Ő tiszteletére ajánljuk ezt a bort.

A Stella Maris bor egy tiszta furmint 2021-ből, a Késa birtokról, melynek szőlői évszázadokon keresztül a Tihanyi Bencés Apátság nagy becsben tartott tulajdonai voltak, mígnem a XX. század viharaiban elvesztek.

Az Ikon és a Késa pincészetnek köszönhetően most ismét az egykori apátsági földbirtokok termésének gyümölcsét élvezheti a hozzánk érkező vendég.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Stella Maris fehérbor” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2024 Legendás Zrt.. Minden jog fenntartva.. Tervezte és fejlesztette: euSalesman